Skidåkning Dalarna

Skidåkning Dalarna – Fyrklöverns Stugby ligger på bergssluttingen 1 km ovanför Rättviks centrum, med fantastisk utsikt över Siljan. Närmaste granne är Rättviksbacken – en familjevänlig slalombacke som passar alla. Flera varierande nedfarter, nybörjarbacke, snowpark med hopp, rails och en ”Big Air Bag”. Där finns skiduthyrning(alpint, längd- och snowboard) Här är det fritt att under hyresperioden byta mellan olika typer av skidutrustning, som alpint, snowboard, twintips och längdskidor. (Om man t ex vill variera utförsåkningen med en tur i traktens längdskidspår).
I kommunen finns flera spårområden med tillhörande spårcentraler. Här finns elljusspår, dagspår, konstsnöspår och långspår. Det mest frekventerade långspåret är Kopparrännspåret upp till 18 km och är tämligen flackt. Konstsnöspåret vid Jarlstugan är preparerat för både klassisk och fri stil.
Andra vinteraktiviteter är skridskoåkning och att klättra på ”isberget” nere på Siljan.
För deltagare Vasaloppsveckans tävlingar under vecka 9,(Kortvasan, Tjejvasan, Öppet spår) kan vi erbjuda komplett ”Vasaloppsservice”:
Busstransport till och från de olika loppen, vallning
(i samarbete med Team Sportia) och nummerlappshämtning.
Vill man prova på annan skidåkning i Dalarna är det inte långt till andra skidområden. Orsa Grönklitt och Romme Alpin når man på 1 timme med bil. Till Sälenfjällen är det ca 2 timmars resa.
Inom bekvämt räckhåll, ca 1,5 km, ligger Rättviks centrum med varuhallar, specialaffärer och restauranger.

I närheten ligger Pensionat Bruntegården och Hotell Lerdalshöjden (250-500m) båda serverar dagligen god mat och dryck. Sommartid erbjuds utmärkta badmöjligheter vid såväl Siljansbadet i den barnvänliga, långgrunda Rättviken som i det närbelägna Enåbadet med simhall, minigolf och lekanläggningar.

I Rättvik finns en 18-håls golfbana, tennisbanor, go-kart bana och bowlinghall. Fiskemöjligheter har man i ett flertal närbelägna sjöar.
I Fyrklöverns Stugby bor ni billigt och bra. 80 stugor i olika storlekar, 3 – 6 bäddar, 21- 46 kvm. De flesta 5-6 bäddstugor har öppen spis. Stugorna är utrustade för självhushåll.
Serviceanläggning med reception, kiosk, bastu, solarium och tvättstuga.
Fyrklöverns Stugby har öppet året om. Alla stugor är rökfria.
Tillgång till trådlöst Internet i hela området(Gratis).

Skidåkning Dalarna